Twitterberichten

#wijgaandoor: juni 2016 fietst er opnieuw een Buitenboys Mathijs Douwe Team de Alp d'Huez op om geld in te zamelen voor kankerbestrijding

dinsdag 26 april 2011

Interview voor weekblad Margriet

Begin dat jaar vertelde ons teamlid (én onze achterbuurvrouw) Dionne dat ze een mailtje naar 'de Margriet' had gestuurd met de vraag of er in dit blad ook aandacht kon zijn voor Alpe d'HuZes cq het Mathijs Douwe Team.

Een week later werden wij teruggebeld met de vraag of Liesbeth een interview wilde geven. Het interview staat onder de rubriek 'Mijn verhaal' in de Margriet van afgelopen vrijdag. Hieronder de tekst:

Liesbeth: “Op 9 juni ga ik meedoen aan Alpe d’HuZes. Een jaarlijkse sponsoractie in de Franse Alpen om geld bij elkaar te fietsen voor KWF Kankerbestrijding. Als lid van het Mathijs Douwe-team, dat bestaat uit mijn gezin en drie heel goede vrienden, wil ik twee keer de berg op gaan. En dat gaat me lukken, hoe dan ook. Het zou zo mooi zijn als kinderen en volwassenen niet meer doodgaan aan kanker, maar er op een goede manier mee kunnen leven.

Mathijs Douwe is onze zoon. Toen hij zes jaar was, werd bij hem een kwaadaardige hersentumor gevonden. Er volgden vier jaren van behandeling: bestraling, chemokuren, herstellen en weer zieker worden. Elke drie maanden kreeg hij een MRI-scan en moesten we een week wachten op de uitslag, wat een haast ondraaglijke spanning veroorzaakte. Mathijs ging de strijd tegen zijn ziekte dapper aan. Terwijl wij voortdurend heen en weer werden geslingerd tussen hoop en vrees, bleef hij positief: ‘Mijn tijd komt nog wel,’ zei hij. Maar helaas mocht dat niet zo zijn. Mathijs stierf op 18 mei 2008.

(foto: 29 september 2004 in het AMC, 3 dagen nadat bij Mathijs de tumor uit zijn hersens was gehaald)

Logischerwijs vielen wij als gezin na zijn overlijden in een gat. Mijn man Niek, onze negenjarige dochter Fréderieke en ikzelf moesten samen, maar ook alle drie voor onszelf een manier vinden om te verwerken en verder te kunnen. Omdat Niek last kreeg van allerlei vage klachten, adviseerde de huisarts hem om meer te gaan sporten. Hij kocht een racefiets en zocht voor zichzelf een goed doel om voor te trainen. Dat vond hij in Alpe d’HuZes.

Vorig jaar heeft Niek met familieleden de berg beklommen. Ik was mee om aan te moedigen, maar vond het jammer dat ik niet zelf op de fiets zat. Daar in Frankrijk te staan tussen zo veel mensen die samen streden voor hetzelfde doel, allemaal met hun eigen verhaal, gaf me het gevoel even heel dicht bij Mathijs te zijn. Een volgende keer zou ik ook meedoen, besloot ik ter plekke, om mee te voelen met de fietsers en indirect met het gevecht van alle kankerpatiënten, waar de prestatie op de alp voor staat.

We zijn nu met elkaar druk bezig geld in te zamelen middels een benefietconcert, een sponsorloop, workshops. En vaak denk ik even terug aan een gesprek dat ik had met Mathijs over zijn ziekte en hoe hij daarmee omging, terwijl we in de stad een ijsje aten. ‘Bij problemen moet je over bergen heen kijken, mam,’ zei hij. Wat een gedachte voor een mannetje van tien. Een zinnetje dat me vast zal helpen wanneer ik straks die berg op fiets.”

vrijdag 22 april 2011

Owen

Toen L. en ik in juli 2007 hoorden dat de kanker opnieuw bij Mathijs terug was waren wij uiteraard zeer ontdaan. En wij wisten - dat was ons door de artsen in de loop van het jaar daarvoor meerdere keren verteld - dat nu alle hoop verloren was. Tenzij... er nog ergens in de wereld iets experimenteel kon gebeuren. En dat was ook de boodschap van de arts: hier in het ziekenhuis zien wij geen mogelijkheden meer maar misschien zijn er elders nog (hele kleine) kansen. Als ouders vestig je daar dan nog een beetje je hoop op. Allereerst werd door de oncoloog van Mathijs contact gezocht met een ziekenhuis in België. Die bleken al snel niets voor Mathijs te kunnen doen. De volgende - en laatste kans - was een experiment in een ziekenhuis in Amerika waar men bij kinderen heel gericht radio-actief materiaal inbracht dat de tumor zou moeten laten slinken. Helaas kwam het nooit zover bij Mathijs. De kanker verspreidde zich al snel steeds verder door het lichaam. 'Gericht bestralen' werd nimmer een optie.

Maar natuurlijk dachten wij van te voren wel na over de vraag 'hoe moet dat dan als wij straks naar Amerika gaan?' De oncoloog had ons verteld dat zo'n dure experimentele aanpak niet automatisch zou worden vergoed door de ziektekostenverzekeraar, maar dat men daar in het algemeen - en zeker voor een kind - na wat aandringen wel aan mee zou willen werken. Maar het zou betekenen dat Mathijs meerdere keren voor een periode van steeds twee weken naar Amerika zou moeten. Hoe zou dat dan moeten met ons werk? En Fredrieke en haar school? Zou één van ons gaan of zouden we met het hele gezin naar Amerika gaan? En hoe zouden we dat allemaal moeten betalen? Want de behandeling van Mathijs zou dan wel door de verzekering worden vergoed, maar dat zou niet gelden voor de reis. En zeker niet voor het verblijf van ons daar. Meerdere keren reizen + verblijf zou een kostbare zaak worden. Dat waren wel eens vragen waar wij piekerend over in bed lagen.

Al snel waren wij het over één ding eens: hoe dan ook zouden wij als gezin naar Amerika gaan. Sinds de start van Mathijs zijn ziekte, september 2004, was ons gezin te vaak uit elkaar getrokken. Fredrieke had vele nachten én dagen bij opa & oma, buren en kennissen door moeten brengen. L. en ik leefden al jaren geheel langs elkaar heen. Als Mathijs in het ziekenhuis lag was één van ons beiden daar en spraken we elkaar vaak alleen vijf minuten bij 'de overdracht' in de gang voor Mathijs zijn kamer. Als Mathijs thuis was was het ook heel druk, mede omdat ook thuis de behandeling van Mathijs doorging maar dan op onze schouders neerkwam. Dus al jarenlang was de prioriteitsvolgorde 1) zorgen voor Mathijs 2) zorgen voor Mathijs 3) zorgen voor Mathijs 4) zorgen dat Fredrieke ook nog wat aandacht kreeg 5) proberen aangehaakt te blijven bij je werk 6) aandacht besteden aan je sociale netwerk (dat ons heel erg steunde) 7) o ja, en dan was je ook nog met iemand getrouwd.

Ouders van zieke kinderen hebben het zwaar. Zonder hulp van hun omgeving redden ze het niet. Maar het is bekend dat heel veel relaties van ouders met een ziek kind ernstig onder druk komen te staan. Uiteindelijk zijn er veel scheidingen. En ook bij ons was het op een gegeven moment niet eenvoudig. Je leeft volkomen langs elkaar heen, het enige wat je nog bindt is de zorg voor je zieke kind. Op een gegeven moment zagen wij in dat het niet goed ging. Alles draaide alleen nog maar om Mathijs, elkaar hadden wij weinig meer te vertellen. Via via kwamen wij terecht bij een psycholoog van het Ingeborg Douwes Centrum in Amsterdam, een organisatie speciaal ingericht op de begeleiding van kankerpatiënten en hun naaste familie. Ik zal nooit het eerste kwartier van het eerste gesprek met de psycholoog daar vergeten. Het was een leuke man, maar hij kwam wat onzeker over. Na kort ons verhaal aangehoord te hebben vroeg hij: "en wat willen jullie dat ik voor jullie doe?" "Ons tweeën in gesprek houden, ook als het moeilijk wordt", was L. en mijn antwoord. "Een heldere opdracht",  antwoordde de psych. Maar je zag 'm denken 'wat moet ik met deze vraag/opdracht  aan?'. Uiteindelijk zijn wij een keer of tien bij deze man geweest. Wat een teken is dat het hem lukte ons te helpen. Want anders hadden wij er in die periode echt geen tijd in gestoken.

Owen is een jongetje van vier jaar en heeft leukemie (bloedkanker). De chemo's verlamden zijn stembanden en dus dreigde hij te stikken. Om dit te voorkomen is een canule geplaatst, een buisje in zijn luchtpijp. Owen is nu bijna klaar met zijn behandelingen en dan kan het buisje worden verwijderd. Gelijktijdig moet een hersteloperatie aan zijn stembanden plaats vinden. Een zeer lastige operatie, die alleen in Amerika of Engeland kan worden uitgevoerd. Hij en zijn ouders moeten dus langere tijd in het buitenland verblijven. Dat kost geld, veel geld. Recent is er een Stichting Owen opgericht die geld inzamelt om het mogelijk te maken dat  Owen en zijn ouders samen naar het buitenland kunnen. Samen is heel belangrijk voor gezinnen die al zoveel hebben meegemaakt, dat zal ook uit ons verhaal hierboven duidelijk zijn. Dus wie binnenkort het vakantiegeld binnen krijgt.... doe bv eens één dagje in je vakantie zuinig aan en stort het geld dat je over hebt naar een goed doel. Bijvoorbeeld Stichting Owen.

Owen is te zien in dit filmpje: http://www.omroepflevoland.nl/nieuws/nieuwsbericht?Lang=nl-NL&newsId=80571

De website van Stichting Owen is: http://www.stichtingowen.nl/

dinsdag 19 april 2011

‘Een actie voor een ziek kind levert altijd iets op’

(Uit: Nederlands Dagblad, 5 februari 2011)


De actiebereidheid bij inzamelingsacties voor zieke kinderen is groot: ouders hebben in korte tijd duizenden euro’s bij elkaar voor behandeling of onderzoek.
BARNEVELD - Voor het zesjarige kankerpatiëntje Lieke Ploeg is in korte tijd 45.000 euro opgehaald, zodat zij in Amerika een behandeling kan ondergaan. Het gaat om een reguliere behandeling tegen neuroblastoom, een vorm van kinderkanker, maar de zorgverzekeraar vergoedt de reis- en verblijfskosten van Lieke en haar familie niet. Daarom begonnen familie en vrienden op 20 januari een inzamelingsactie. Ze stuurden een mailtje naar familie, vrienden en kennissen dat vervolgens door iedereen werd doorgestuurd, waardoor de actie landelijke bekendheid kreeg.
De verklaring voor het succes? ‘Als kinderen kanker hebben, kun je meestal niks doen. In dit geval wel: er is geld nodig voor de reis- en verblijfskosten’, zegt Ellen van der Roest, een vriendin van de familie. Zij is secretaris van de in allerijl opgerichte Stichting Lieve Lieke.
Het begint op te vallen: de ene na de andere inzamelingsactie voor een ziek kind komt in het nieuws. Het SBS-programma Hart van Nederland volgt al enige tijd de 10-jarige Jelte Stronkhorst, een jongen die in 2009 door jongens in coma werd geslagen. Hij heeft er ernstig hersenletsel aan overgehouden. Dankzij de meer dan 100.000 euro die voor hem is opgehaald kan hij experimentele therapieën ondergaan in Amerika, die niet worden vergoed door de zorgverzekeraar.
Een andere grote actie was ‘Hessel voor Hessel’ op Texel. ‘Grote’ Hessel heeft 140.000 euro opgehaald voor ‘kleine’ Hessel, een jongetje met een zeldzame hersenziekte waardoor zijn hersenen verkalken. Met het geld is onderzoek gedaan naar de oorzaken van de hersenziekte en er wordt nog meer geld opgehaald voor verder onderzoek.
Ook Henk-Willem Laan van de stichting Marshall Smith Syndroom merkt dat particuliere initiatieven in opkomst zijn. ‘Ik krijg vanavond weer twee mensen op bezoek, die een particulier initiatief willen beginnen en daarover met mij van gedachten willen wisselen.’
Er ontstaan steeds meer particuliere inzamelingsacties, bevestigt Jolanda Huizer, secretaris van de Stuurgroep Weesgeneesmiddelen. Deze stuurgroep is door het ministerie van Volksgezondheid opgericht om aandacht te besteden aan zeldzame ziektes. Huizer heeft geregeld ouders aan de telefoon die een inzamelingsactie willen beginnen en daarover advies vragen bij de stuurgroep. ‘Het gaat vaak om kinderen met een zeldzame ziekte waarvoor geen therapie beschikbaar is: ouders zamelen dan geld in voor onderzoek. Alle vormen van kinderkanker zijn zeldzaam. Of het gaat om een ziekte waarvoor de medicijnen niet zijn geregistreerd en niet worden vergoed door de zorgverzekeraars. Of om behandelingen in het buitenland, waarvoor de reis- en verblijfskosten niet worden vergoed.’
De Stuurgroep Weesgeneesmiddelen steunt de initiatieven, maar waarschuwt ouders die een inzamelingsactie beginnen wel. ‘Soms is het kind te ziek om van de resultaten te profiteren. Je wilt voorkomen dat mensen zich op zo’n stichting storten in plaats van te genieten van hun kind, zolang het nog kan. Aan onderzoek heeft hun eigen kind misschien niks meer: dan doe je het voor de volgende generatie.’
Niet iedereen is goed in het organiseren van acties, toch kent Huizer geen voorbeelden van mislukte acties. ‘Volgens mij levert het altijd wel iets op. De actiebereidheid is onverminderd groot. Ik denk dat het past bij deze tijd dat mensen zich inzetten voor een concrete, overzichtelijke klus.’
De ouders van Lieke zitten niet zelf in het bestuur van de stichting. ‘De ouders zijn druk met de verzorging van Lieke’, zegt secretaris Ellen van der Roest. ‘Door het oprichten van de stichting hoopten we hen de financiële zorgen uit handen te kunnen nemen.’ De andere twee bestuursleden zijn familieleden.
‘Het overkomt ons’, zegt Van der Roest over het succes van de actie. Het doorstuurmailtje over Lieke ging het hele land door en zelfs de grens over. ‘We werden plat gebeld door mensen die wilden helpen, ook mensen die ons helemaal niet kenden. We kregen mailtjes uit België, Parijs en Monaco.’
Er gaan vergelijkbare acties volgen, verwacht ze. ‘Ik ben al benaderd door vrienden van ouders die ook een kindje hebben met neuroblastoom en naar Amerika willen voor een vervolgbehandeling.’
De stichting Marshall Smith Syndroom is ook zo’n particuliere stichting die duizenden euro’s heeft opgehaald voor het goede doel. Met dat geld is met succes onderzoek gedaan: de genen die dit syndroom veroorzaken zijn gevonden.
De ouders van de 4-jarige Joas – die het syndroom heeft – zijn de oprichters van de stichting. ‘De prikkel om een particulier initiatief te beginnen, was een programma in 2007 op tv over progeria’, vertelt Joas’ vader Henk-Willem Laan. ‘Kinderen met deze zeldzame ziekte worden gauw oud. Dankzij een particulier initiatief is geld ingezameld voor onderzoek naar progeria en is een remmend medicijn gevonden. Ik dacht: als zij dat kunnen, kunnen wij dat ook. We zijn gaan praten met de arts die bij het onderzoek naar progeria betrokken was, professor Raoul Hennekam. Hij zei: ik wil wel onderzoek doen naar het Marshall Smith Syndroom. Wat ik nodig heb zijn patiënten en geld voor onderzoek, zo’n 10.000 tot 15.000 euro als startbedrag.’
Henk-Willem en zijn vrouw Liesbeth hadden al contact met de ouders van de twee andere kinderen in Nederland die het Marshall Smith Syndroom hebben. ‘We hebben een stichting opgericht en een indringende brief geschreven die wij en de andere ouders in ons netwerk hebben rondgestuurd. Onze eerste actie heeft 40.000 euro opgeleverd.’ Professor Hennekam heeft met dit bedrag onderzoek gedaan en de genen ontdekt die het syndroom veroorzaken. Nu de oorzaak van de ziekte bekend is, kan er worden gezocht naar medicijnen en behandelingen. ‘Zelfs als er wordt geconstateerd dat er geen behandeling is, helpt dat ons verder. Stel dat je te horen krijgt dat je kanker hebt. Dan is het eerste wat je wilt weten: wat betekent het? Hoe lang heb ik nog? Wanneer ga ik mij ziek voelen? Wij wisten jarenlang niet wat het Marshall Smith Syndroom inhield.’
Ook in het buitenland vindt onderzoek naar het syndroom plaats: in Parijs, Londen en in Duitsland. ‘Wij worden als bestuur geadviseerd door wetenschappers over welk onderzoek we het beste kunnen ondersteunen. In juni willen we weer 100.000 euro beschikbaar stellen.’
De stichting is er niet alleen om geld in te zamelen voor onderzoek, maar ook voor voorlichting, kennisverzameling en lotgenotencontact. Dat levert praktische informatie op. ‘Onze zoon is heel erg benauwd als hij verkouden is. We hebben van andere ouders de tip gekregen een neuszuigertje te gebruiken.’
Ouders van een gehandicapt kind hebben het al drukker dan andere ouders. Toch vindt Henk-Willem Laan het geen probleem zich in te zetten voor de stichting. ‘Het is iets wat we kunnen terugdoen voor onze zoon. Dat wij persoonlijk betrokken zijn, zie ik als een voordeel: je blijft gemotiveerd, want het is iets wat te maken heeft met ons leven.’
Hij denkt dat mensen die niet zo goed in organiseren zijn, toch een particulier initiatief kunnen beginnen. ‘Er zijn vast wel mensen in je omgeving die je willen helpen.’
Joas heeft mogelijk nog wat aan het wetenschappelijk onderzoek dat dankzij de stichting wordt gedaan. ‘In de tienerjaren groeien kinderen met het Marshall Smith Syndroom heel erg krom. Professor Hennekam hoopt daar een oplossing voor te vinden.’
KWF Kankerbestrijding heeft de website www.staoptegenkanker.nl opgezet, om mensen aan te moedigen een particuliere inzamelingsactie te beginnen waarvan de opbrengst voor KWF Kankerbestrijding is. ‘In de samenleving ontstaan spontane initiatieven en daar spelen we op in’, zegt woordvoerder Stan Vermeer van KWF Kankerbestrijding. ‘We hebben ongeveer 300 particuliere acties per jaar waarvan de opbrengst voor ons is. Er zitten kleine acties bij, bijvoorbeeld van schoolklasjes die flessen inleveren en 75 euro ophalen. De grootste actie is de Alpe d’HuZes, die afgelopen juni 10 miljoen euro heeft opgeleverd.’ Deze actie is bedacht door een groep fietsfanaten. Sinds een van hen kanker heeft gekregen, beklimmen ze elk jaar in juni zes keer achter elkaar de Alpe d’Huez om geld op te halen voor het goede doel. Vele fietsteams hebben zich aangesloten.
KWF Kankerbestrijding ziet particuliere initiatieven niet als concurrenten, zegt Verneer. ‘De stichtinkjes brengen de gevolgen van kanker onder de aandacht en dat zorgt ervoor dat mensen ook makkelijker aan KWF Kankerbestrijding geven. Er zit bovendien wel wat ‘rek’ in wat mensen willen geven. Als een buurvrouw langs komt om geld op te halen voor haar kind, krijgt ze wat. Als drie maanden later de collectant van KWF Kankerbestrijding komt, krijgt die ook gewoon wat.’
  • 05-02-2011 - 5.41
  • 05-02-2011 - 8.21

zaterdag 16 april 2011

Robin en Stijn actief voor het Mathijs Douwe Team

Na het Streetdance Benefiet Spektakel in Beusichem eind vorige maand (http://alpjeop2010.blogspot.com/2011/04/terugblik-vorige-week-beusichem-cd.html ) kregen wij bericht van de eigenaar van het Wellnes Center Bosch dat twee kinderen, Robin en Stijn, die daar ook aanwezig zijn geweest zo gegrepen waren door het verhaal over Mathijs en het Mathijs Douwe Team dat zij spontaan geld in zijn gaan zamelen. Mooi zo'n actie en ook heel erg passend bij Mathijs. Zo heeft hij zelf een keer (op eigen initiatief) geld ingezameld voor het Wereld Natuur Fonds. De schoenendoos die hij hiervoor mooi versierd had staat nog steeds in de kast.

Hierboven een mooie foto van Robin en Stijn. Het bedrag wat ze samen op hebben gehaald is 53 euro! Bravo Stijn en Robin. En namens het hele team bedankt!


dinsdag 12 april 2011

Benefietsconcert in Metropool Hengelo

Zondag organiseerde ons teamlid Ivar een groot Benefietsconcert in poppodium de Metropool in Hengelo. Om precies te zijn een Gezins Benefiets Concert. Fredrieke, L en ik waren al om 12.00 uur ’s middags aanwezig omdat Fredrieke ging ‘soundchecken’. Samen met de hoofdact, de coverband Ferry Smoes, zou zij namelijk twee nummers zingen. Voor het eerst stond Fredrieke op een heel echt poppodium, midden tussen ontzettend veel apparatuur. Dat was wel even spannend, maar ging al snel goed.

Vanaf half twee kwamen de gasten binnen. Iedere gast had 7,50 euro betaald en – zoals altijd – gaat de opbrengst naar Alpe d’HuZes. Exact twee uur kon door de presentatrice van de middag, Inga Tjapkes van RTV-Oost, worden gestart. Allereerst gaf Ferry Smoes een daverende aftrap, gevolgd door een optreden samen met Fredrieke.

Ivar had ook de Twentse cabaretier Thijs Kempering en de goochelaar Michel uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan deze middag. Beide hadden direct toegezegd dit te willen doen en traden eveneens gratis en voor niets op. Geweldig!!!

Hieronder een kort filmpje over deze leuke middag. Die voor Alpe d’HuZes toch weer het bedrag van 1180 euro (1122 entree + 58 verkoop cd’s etc) oplevert.

Iedereen die deze middag heeft mogelijk gemaakt, heel erg bedankt!

vrijdag 8 april 2011

Bij RTV OOST in de uitzending

Ter promotie van het Benefietconcert dat teamlid Ivar zondag/morgen organiseert waren Ivar en ik afgelopen donderdag te gast bij RTV Oost. Voor een live(!)-gesprek in het goed bekeken dagelijkse tv-programma 'En dan nog even dit', een Twentse variant op Paul & Witteman.

Natuurlijk, ik kan doen of ik niet zenuwachtig was, maar dat was ik wel. Van te voren had ik via internet twee afleveringen van het programma bekeken zodat ik een beetje wist hoe het er daar aan toe zou gaan. In de auto op weg naar het programma verzuchtte ik nog tegen L. dat het programma wel een minuut of veertig duurt. "Hebben wij wel voldoende stof om het item vol te krijgen?" Het nuchtere antwoord van L. was dat ze daar presentatoren voor hebben, die zouden vast van tevoren wel een paar vragen hebben bedacht.

Eenmaal in het gebouw van RTV Oost viel de spanning vrij snel weg. Zeker toen de twee presentatrices zich voor kwamen stellen ( :-) knappe, ik bedoel leuke dames!). En, na de schmink, in de opnamestudio aan tafel werd de sfeer al snel ontspannen omdat de presentatrices zelf ook vrij relaxed deden.

Tsja, natuurlijk weet je niet welke vragen er gaan komen. Van te voren had ik wel bedacht - en in het voorgesprek ook benadrukt - dat ik het (ook graag) wilde hebben over de missie van Alpe d'HuZes: over 10 jaar sterven er geen mensen meer aan kanker. Erg aardig dat de presentatrices door hun vraagstelling direct in het begin van het programma mij de kans daarvoor gaven.

En duurde het lang? Welnee, je hebt geen idee als je daar zit hoe lang je al in gesprek bent. Werkelijk 'opeens' was het afgelopen.

't Was weer een leuke ervaring en met een geschatte kijkdichtheid van ruim 100.000 mensen hebben weer veel mensen van Alpe d'HuZes gehoord. Ik weet dat dat soort uitzendingen ons als team niet meteen geld oplevert. Maar als ze morgen via via horen dat er iemand uit het dorp, vereniging of van het werk met de Alpe d'HuZes mee gaat doen, hoop ik dat er bij hen een belletje gaat rinkelen: "O dat is voor kankerbestrijding, dat was toen op tv. Daar geef ik zeker geld voor'.

Get Microsoft Silverlight

donderdag 7 april 2011

De opmaak



Druk

Net als vorig jaar rond deze tijd is het superdruk met de voorbereidingen. Zoals wel vaker geschreven: Alpe d'HuZes kost ons als gezin zeker 20 - 30 uur per week. "Zijn jullie het niet zat steeds dat geld inzamelen" mailde iemand ons pas geleden. Nee, veel geld ophalen voor zo'n goed doel vinden wij niet erg. Maar wat we er allemaal voor moeten doen... :-)

Natuurlijk zitten er ook grote voordelen aan dat wij zo druk zijn met de Alp, zeg ik altijd. Je geeft als gezin veel minder huishoudgeld uit. Je hebt immers geen tijd om uit eten te gaan. Of naar de bioscoop/theater, of naar een pretpark. Of een weekendjeweg te plannen in zo'n vreselijk duur hotel.


En belangrijk: je komt nog eens op plaatsen waar je zonder die Alp niet gekomen zou zijn! Zo gaan we vanmiddag naar Hengelo voor een interview over Alpe d'HuZes bij TV-Oost. En komende zondag heeft teamlid Ivar een fantastisch Gezinsbenefietsconcert georganiseerd in popcentrum Metropool in Hengelo. Met optredens van de band Ferry Smoes, de cabaretier Thijs Kemperink en de goochelaar Michel. Er zijn nog kaarten (7,50 euro volw / 5,00 euro kinderen)! En - zoals altijd bij Alpe d'HuZes - iedereen werkt weer voor niets mee dus al uw entreegeld gaat voor 100% naar Alpe d'HuZes.

zondag 3 april 2011

Terugblik vorige week Beusichem & CD Fredrieke

Vorige week zondag organiseerde Wellness Center Bosch het Benefiets Spektakel Streetdance in het Heerenlogement in Beusichem. Wij hadden vooraf geen idee wat we moesten verwachten.... Zouden er wel mensen komen zo vroeg op de dag (het begon om 11.00 uur ‘s ochtends)? En de entree was gratis, zou het wel wat opleveren?


Om 07.20 uur ben ik uit Almere vertrokken om naar Beusichem te fietsen. Het was nog erg koud. Op een gegeven moment passeerde ik een benzinepomp waar de temperatuur werd aangegeven: - 2 graden. Bij Wijk bij Duurstede in de buurt verdwaalde ik flink en kwam daardoor wel wat later maar gelukkig niet te laat (10.30 uur) in Beusichem aan. De zaal waarin het Benefietspektakel werd gehouden liep al snel vol. En om 11.00 uur kon met een volle zaal worden gestart. De leden van sportschool Bosch traden achter elkaar met verschillende dansen op. Tussendoor was er een optreden van Fredrieke. En in de pauze werden er o.a. sieraden verkocht en kon men ook de cd van Fredrieke kopen. Door de organisatie werd de vaart er goed in gehouden en om 14.00 kon het spektakel worden afgesloten. Zoals vorige week al gemeld, met een geweldige opbrengst. In de collectebussen die in de zaal zat 712 euro, de sieraden brachten 52,50 euro op en in de pauze kwamen twee bedrijven ons melden dat zij ieder 500 euro zouden bijdragen! Dank bouwbedrijf Van Arnhem uit Culemborg en Artdelight uit Beusichem!!! En natuurlijk ook alle andere gevers heel bedankt. Evenals Wellness Center Bosch en Het Heerenlogement voor het mogelijk maken van dit spektakel!


Ook tijdens deze dag werd ons weer gevraagd of Fredrieke de liedjes op haar CD nu écht zelf had geschreven. Ja, dat heeft ze. Wij zouden deze teksten niet zelf hebben kunnen verzinnen. De liedjes waren overigens eerst gedichten. Omdat het nu teksten werden voor nummers heeft Fredrieke's zangjuf José er een bepaalde ritmiek in gebracht om het geheel 'zangbaar' te maken. Hieronder als voorbeeld de tekst van een lied van Fredrieke met daaronder wat de juf aan het lied heeft 'verbouwd'.

De CD is overigens een succes. Van de 100 die zijn gedrukt zijn er nog 35 te koop. Op = op! Stukjes van de liedjes luisteren? Zie http://alpjeop2010.blogspot.com/2011/03/cd-fredrieke-helemaal-klaar.html Bestellen? zend een mail aan alpjeop2010@gmail.com (7,50 voor cd, + 1,50 voor verzending).


(linkerzin: gedicht Fredrieke, rechterzin: tbv muziek door José aangepast)

Ik weet dat jij er niet bent / Ik weet : je hebt je leven gehad
Maar toch blijf je altijd bekend / Ik weet : je werd het ook wel zat
Ik weet je hebt je leven gehad / Ik weet : je werd het ook wel zat
Ik weet je werd het ook wel zat / Ik weet : je staat ook nu voor me klaar
Maar toch ben je een wonder / (Ook al is het niet hier, maar helemaal daar)
En dat is echt heel bijzonder / Ik weet nu zeker je bent een wonder, (echt heel bijzonder)
Ik weet je staat voor me klaar / En weet : dat jij hier niet meer bent
Ook al is het hier of daar / Maakt voor ons geen verschil : je blijft ons bekend.

Refrein
Je blijft mijn broer voor altijd / Je blijft mijn broer voor eeuwig en altijd
Ook al ben ik je nu kwijt / Ook al ben ik je nu dan helemaal kwijt
Ik weet hoe je me hebt behandeld / Ik weet hoe je me altijd hebt behandeld
En naast me hebt gewandeld / En samen en naast mij hebt gewandeld
Dit is echt waar / Het lijkt nu een droom maar het was allemaal waar
Was je er nu maar / Was je er nu maar …

Je had het opgegeven / Ik weet : je had het opgegeven
Maar je begint een heel nieuw leven / Ik weet : je begint een heel nieuw leven
Er kwam een heel groot gat tussen ons in / Ik weet : Er kwam een groot gat tussen ons in
En nu zijn we geen compleet gezin / Niet meer compleet, geen heel gezin
Ik vergeet nooit hoe je met me hebt gespeeld / Ik weet nog hoe je speelde met mij
Nee echt waar, dat heeft me nooit verveeld / Het verveelde me nooit, het maakte me blij

Bridge :
Je kon het niet meer aan / Je kon het niet meer aan
Nu moeten wij verder gaan : zonder jou / Nu moeten wij verder gaan( zonder jou)
Maar je blijft ons altijd trouw / -
Je hebt een plek in ons hart / Je hebt nu een plek in ons hart (in ons hart)
En dat wordt nooit zwart / en die wordt echt nooit zwart

vrijdag 1 april 2011

Oefenen!

Volgende week zondag het Benefietoptreden in de Metropool in Hengelo. Vanavond twee nummers geoefend met de band Ferry Smoes. Word leuk ! En er zijn nog kaarten te koop.